ÅNGFÄRJESTATIONENIN SIIRTO

Havator sai tehtäväkseen siirtää vanhan Ångfärjestationen-asemarakennuksen Helsingborgissa Ruotsissa. Talossa toimii nykyisin ravintola ja yökerho. Sen paikalle on tarkoitus rakentaa kongressi- ja hotellirakennus. Vanha rakennus siirrettiin sitä varten rakennettuun uuteen paikkaan sataman laiturin viereen. Rakennus on kooltaan 36 x 20 metriä ja painaa noin 400 tonnia. Siirto toteutettiin kahden 20-akselisen, omalla voimanlähteellä varustetun SPMT-akseliston avulla. Noin 3 000 ihmistä seurasi siirtoa paikan päällä. Yleisölle oli rakennettu katsomoita, ja siirtoa oli mahdollista seurata myös suurelta valkokankaalta. Paikalla oli myös runsaasti lehdistöä. Kaikki sujui täysin suunnitellusti, ja 150 metrin pituinen kuljetus kesti 45 minuuttia. Valmistelut aloitettiin kuitenkin jo kolme viikkoa ennen varsinaista siirtoa rakennuksen nostamisella ja vahvistamisella.

« Takaisin